Луценко - Опоблоку: Беріть комітети, поки дають

Луценко - Опоблоку: Беріть комітети, поки дають

Укрінформ
Керівник фракції Блок Петра Порошенка Юрій Луценко заявив, що коаліція дозволить представникам Опозиційного блоку очолити лише ті комітети, які сама їм запропонувала, а не ті, які хочуть опозиціонери.

Про це він заявив під час словесної дискусії, яка сталася в сесійній залі після того, як не вистачило необхідної кількості голосів для прийняття постанови про зміну членства в комітеті Мустафи Наєма та складання депутатського мандата 3-ма народними обранцями, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Опозиційний блок отримав від коаліції пропозицію очолити 3 комітети, але вашим ляльководам хочеться обов'язково далі переводити комітет свободи слова в комітет несвободи слова, як було при вас, комітет з прав людини в комітет тюрем людини, як було при вас. Цього не буде. Беріть те, що дають, або сидіть там, де знаходитесь зараз», - зазначив Луценко у відповідь на виступ народного депутата з Опозиційного блоку щодо права опозиціонерів на участь у комітетах.

Нагадаємо, перед  Луценком з трибуни ВР виступив народний депутат з Опозиційного блоку Ігор Шурма, який закликав коаліцію якщо дотримуватися квот, то для всіх фракцій у парламенті.

«Де право Опозиційного блоку на комітети, де ваша така принциповість? Дайте Опозиційному блоку право працювати в комітетах. Якщо квоти, то для всіх, якщо право, то всім», - заявив Шурма.

Запальна словесна дискусія сталася у ВР після того, як низка голосувань за постанови щодо переведення народного депутата фракції БПП Мустафи Наєма в члени комітета з питань правової політики і правосуддя, складання депутатських мандатів за власними заявами Златою Огнєвич, Борисом Філатовим та Владиславом Атрошенком, не набрали необхідної кількості голосів.

Після дискусій Голова Верховної Ради Володимир Гройсман спробував ще поставити зазначені постанови на голосування, але позитивних результатів так і не досягли. Після цього спікер закрив ранкове засідання ВР і оголосив, що вечірнє розпочнеться о 16 годині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-