У штабі АТО кажуть, що озброєння відвели, а бойовики – ні

У штабі АТО кажуть, що озброєння відвели, а бойовики – ні

Укрінформ
Сили АТО повністю завершили відведення важкого озброєння від лінії розмежування і верифікацію цього процесу з боку ОБСЄ, однак противник досі цього не зробив.

Про це на брифінгу в Києві заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сили АТО повністю завершили відведення важкого озброєння від лінії розмежування і верифікацію цього процесу з боку ОБСЄ. Водночас противник досі цього процесу не завершив, і аналогічного звіту ОБСЄ немає", - сказав він.

Мотузяник наголосив, що на теперішній час немає жодного факту про те, що українські військовослужбовці першими відкривали вогонь: "Також немає фактів про те, що ми ведемо вогонь у відповідь на провокативний і турбуючий вогонь, який, власне, не несе шкоди нашим бійцям".

Він нагадав, що вчора з метою демонстрації прагнення України до мирного врегулювання начальник ГШ ЗСУ видав наказ про відкриття вогню у відповідь силами АТО лише у разі прямої загрози життю нашим військовим. Цей режим було запроваджено з 00:00 25 листопада. Про це українська сторона поінформувала представників СММ ОБСЄ та російську сторону центру.

Водночас, командири на місцях мають повне право відкривати вогонь у разі прямої загрози життю військовослужбовців. "Наголошуємо: рішення про відкриття вогню у відповідь приймається командиром на місці. Будь-які спроби ворожого наступу будуть попереджені, а загони противника - знищені", - заявив речник АТО.

Фото: uacrisis.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-