"Антидискримінаційна поправка" набула чинності

Укрінформ
Закон про внесення зміни до Трудового кодексу щодо запобігання та протидії дискримінації набув чинності в Україні.

Документ оприлюднила парламентська газета "Голос України" 25 листопада, а чинним він стає наступного дня після опублікування.

Закон "Про внесення зміни до Кодексу законів про працю України щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу" передбачає заборону будь-якої дискримінації у сфері праці.

Згідно з текстом документу, забороняється порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження, віку, стану здоров’я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов’язків, місця проживання, членства у професійній спілці чи іншому об’єднанні громадян, участі у страйку, звернення або наміру звернення до суду чи інших органів за захистом своїх прав або надання підтримки іншим працівникам у захисті їхніх прав, за мовними або іншими ознаками, не пов’язаними з характером роботи або умовами її виконання.

Голосування за так звану "антидискримінаційну поправку" було непростим. Верховна Рада прийняла її з третьої спроби - 12 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-