Зміни до Конституції позбавляють ВР права недовіри генпрокуророві

Зміни до Конституції позбавляють ВР права недовіри генпрокуророві

Укрінформ
У проекті змін до Конституції в частині правосуддя пропонується позбавити Верховну Раду права на висловлення недовіри Генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади.

Про це йдеться у внесеному президентом України Петром Порошенком до парламенту проекті закону України Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя), текст якого розміщений на сайті Верховної Ради.

Так у статті 85 виключено пункт, який надавав Верховній Раді право на висловлення недовіри Генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади.

"Наслідком запропонованих змін стане те, що органи прокуратури отримають широкі процесуальні можливості для набагато якіснішого виконання властивих прокуратурі функцій – підтримання публічного обвинувачення в суді; процесуального керівництва досудовим розслідуванням; вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження; нагляду за негласними та іншими слідчими і розшуковими діями органів правопорядку", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-