Гройсман хоче бюджет і податкову реформу до нового року

Гройсман хоче бюджет і податкову реформу до нового року

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман сподівається, що Державний бюджет на 2016 рік і податкову реформу вдасться ухвалити до кінця цього року. Не виключено, що для цього парламент може зібратися і на позачергові засідання.

Про це на він заявив під час брифінгу у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я дуже хочу, щоб Україна увійшла в новий рік з бюджетом, новим бюджетом, але не під ялинку. Це перше. Коли ми приймали бюджет 2015 року, ми були в об'єктивних обставинах - парламент був тільки утворений, тож у нас залишалося дуже мало часу, країна очікувала бюджет. І ми його прийняли і зробили абсолютно правильно, тому що від цього залежала і макрофінансова стабільність і взагалі стабілізація економічної ситуації в Україні. Зараз, я вважаю, робота має бути більш професійною, більш чіткою і більш злагодженою», - зазначив спікер.

Крім того, Гройсман також наполягає, аби до січня разом з Держбюджетом-2016 була прийнята й нова податкова система.

Водночас, він не виключає можливості задля ухвалення бюджету проведення позачергового засідання парламенту.

«Я не бачу жодних обмежень і переконаний у тому, що більшість народних депутатів може підтримати ініціативу щодо проведення позачергових засідань, але я ще раз наголошую на тому, що не треба відкладати на потім рішення, які треба прийняти зараз. Я закликаю  і уряд, і комітети, і керівників фракцій об'єднатися сьогодні для того, щоб знайти спільні рішення», - підкреслив Голова ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-