Нове призначення Паскала суперечить закону про люстрацію - Козаченко

Нове призначення Паскала суперечить закону про люстрацію - Козаченко

Укрінформ
Призначення екс-заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала першим заступником керівника Національної поліції суперечить закону "Про очищення влади".

Про це заявила в коментарі кореспондентові Укрінформу директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.

"Відповідно до закону "Про очищення влади" чітко визначено, що особам, які більше року займали керівні посади в структурних підрозділах МВС за часів Януковича, забороняється доступ до державної служби, а також тим особам, які протягом 3 місяців під час Революції Гідності перебували на посадах. А Паскал з 2012 року очолював відділ карного розшуку МВС - самостійний структурний підрозділ. Він мав бути звільненим з моменту вступу закону в силу", - сказала вона.

Козаченко зазначила, що вважає цинічними апелювання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до рішення Окружного адмінсуду, який у травні поточного року відмовився зобов'язати уряд звільнити заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала в порядку виконання закону про люстрацію.

"Аваков порушив закон про люстрацію. Він не лише не звільнив Паскала, а й підвищив його до заступника міністра, а нещодавно призначив першим заступником керівника Національної поліції України. Аваков каже про те, що якщо вам щось не подобається, то йдіть до суду. Це такий цинізм і знущання, коли суди не оновилися... Він прикривається судовим рішенням, а воно взагалі не встановлює будь-яких обов'язків для МВС, і я на сто відсотків упевнена, що це рішення є змовою", - зазначила вона.

Нагадаємо, 27 травня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва розглянув адміністративну справу за позовом Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України з вимогою до Кабміну звільнити заступника глави МВС Василя Паскала. Суд відмовив у задоволенні позовних вимог Громадської ради з питань люстрації при Мін'юсті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-