За прапор України на московській висотці активістам дали 10 діб

За прапор України на московській висотці активістам дали 10 діб

Укрінформ
Затриманих за акцію на висотці в центрі Москви, під час якої було вивішено прапор України, заарештовано на 10 діб.

Про це повідомляє сайт "ОВД-Інфо".

«Таганський районний суд Москви 24 листопада заарештував учасників руху «Єдність рівних» Ігоря Шарапова й Олександра Хорршра на 10 діб за обвинуваченням у непокорі законному розпорядженню співробітника поліції (за статтею 19.3 КоАП)», - розповів Михайло Локшин, який виступав на суді захисником.

На його думку, обвинувачення не доведене, непокори поліції не було, а судять активістів за їх політичну позицію. Раніше Олексія Домникова, також затриманого після проукраїнської акції на будівлі висотки на Котельницькій набережній, заарештували на 10 діб.

Троє людей, затриманих у понеділок, були залишені у ВВС «Таганський» на ніч, а потім вранці 24 листопада доставлені в суд, де їх тримали протягом усього дня без їжі.

Нагадаємо, 23 листопада в центрі Москви на Котельницькій набережній на тій самій висотці, щодо якої рік тому було порушено кримінальну «справу руферів» у зв'язку з вивішуванням української символіки, п'ять громадських активістів вивісили український прапор, за що і були затримані. Акція була приурочена до річниці початку Євромайдану в Києві в листопаді 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-