Уряд Молдови проведе екстрене засідання через падіння вертольота в Афганістані

Уряд Молдови проведе екстрене засідання через падіння вертольота в Афганістані

Укрінформ
Чинний прем'єр-міністр Молдови Георге Брега проведе в середу, 25 листопада, екстрене засідання уряду у зв'язку зі збитим в Афганістані молдавським вертольотом.

У засіданні візьмуть участь міністр закордонних справ і європейської інтеграції Наталія Герман, глава МВС Олег Балан, міністр оборони Анатол Шалару і керівник Служби інформації і безпеки Міхай Балан, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Нагадаємо: афганські таліби збили у вівторок вертоліт, що належав молдавської авіакомпанії Valan International Cargo Charter, яка надає допомогу при транспортуванні військовослужбовців афганської армії в рамках миротворчої місії ООН.

Іноземні ЗМІ повідомляють про трьох загиблих, серед яких громадянин Молдови, і 16-ти заручниках.

Інформацію про це підтвердив прес-секретар Міністерства оборони Афганістану Давлат Вазірі, відмовившись при цьому повідомити деталі інциденту.

За словами афганських військових, цивільний вертоліт надавав допомогу при транспортуванні військового персоналу. Інцидент стався в афганській провінції Фаріаб, яка знаходиться під контролем ІДІЛ.

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови вже доручило постійній місії країни при ООН отримати додаткову інформацію про інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-