Децентралізація має шанси в Раді - Коліушко

Децентралізація має шанси в Раді - Коліушко

Укрінформ
Шанси на ухвалення Верховною Радою змін до Конституції щодо децентралізації влади є, проте сказати, що вони великі, наразі не можна.  

Про це заявив у вівторок голова правління центру політико-правових реформ Ігор Коліушко на прес-конференції в Укрінформі на тему: "Місцеве самоврядування в Україні - 2015: можливе перезавантаження".

"Тяжко мені, звичайно, прогнозувати, чи будуть внесені зміни в Конституцію, а чи не будуть. Судячи з того, що я зараз бачу і чую, то міняється риторика деяких фракцій у Верховній Раді, але в мене все-таки враження, що це було пов’язано із місцевими виборами. Загалом я думаю, що будуть робитися з боку влади спроби знайти до кожного свій підхід", - сказав Коліушко.

Він також висловив думку, що "зараз може розігруватися такий сценарій, що тим фракціям, які сумніваються, чи будуть вони голосувати чи ні, буде запропоновано якісь урядові посади, і вони за це дадуть свої голоси, за цей законопроект".

"Тому я думаю, що зараз грудень буде присвячений з боку влади активним переговорам і формування 300 голосів за цей законопроект. Думаю, що шанс у влади є, але сказати, що він 100%, звичайно, не можу", - підсумував політолог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-