Адвокати Савченко у грудні допитають підзахисну

Адвокати Савченко у грудні допитають підзахисну

Ексклюзив
Укрінформ
На цьому тижні у Донецькому міськсуді продовжується процес у справі народного депутата України Надії Савченко. Після закінчення надання доказів обвинувачення викладати свої аргументи почне захист Савченко.

Про це розповів у ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу адвокат Марк Фейгін.

«Є надія, що до кінця тижня обвинувачення закінчить з наданням доказів. Настане наша черга, і у грудні оголошення своїх аргументів розпочне захист. Згідно з нашими планами, ми витратимо на це менше часу, ніж обвинувачення», - пояснив Фейгін.

Серед матеріалів захисту будуть експертизи, матеріали, надіслані за запитом з України, адвокатські опитування очевидців. Взагалі, дуже важливі, істотні матеріали, їх обсяг близько 300-400 аркушів, були зібрані вже після того, як Слідком Росії заявив про завершення збору доказів.

У тих випадках, коли обвинувачення спробувало дати відповідь на професійні експертизи, зібрані захистом, використовуючи допомогу шахраїв на зразок «спеціаліста зі стільникового зв'язку Помазана», вже підготовлені нові експертизи, які спростовують надані вигадки. Також захист не унеможливлює клопотання до суду про призначення нових незалежних експертиз із залученням визнаних професіоналів у тих випадках, коли висновки наявних експертиз захисту і обвинувачення принципово різні.

У планах захисту - почати надання доказів з допиту Віри Савченко, а завершити його допитом Надії Савченко. Взагалі, як зазначає Фейгін, багато що залежатиме від поведінки колегії суддів. Поки воно виглядає украй дивним. Скажімо, три судді не задали жодного уточнюючого запитання. «А суду досить тих питань, що задає обвинувачення і захист», - пояснив суддя Степаненко. Але при цьому суд досить часто відводить питання, що задаються захистом.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді, після захоплення в полон бойовиками її було переправлено на територію Росії. Раніше суд оприлюднив графік засідань на весь грудень – до католицького Різдва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-