Дещиця: Україні бракує чіткого сигналу від ЄС

Дещиця: Україні бракує чіткого сигналу від ЄС

Укрінформ
Україна потребує чіткого сигналу від ЄС про перспективу членства, що могло б позитивно вплинути на темпи реформ в Україні.

Про це українським журналістам у Варшаві повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я абсолютно переконаний в тому, що крок за кроком ми робитимемо зміни в напрямі європейських ідеалів. Єдине, що нам бракує – чіткого сигналу з боку Євросоюзу, нам не вистачає європейської перспективи. Візи, зона вільної торгівлі - це все етапи, а нам потрібен сигнал про членство в ЄС”, - підкреслив він.

Посол наголосив, що за наявності такого сигналу суспільство легше мобілізувати до здійснення реформ і подолання труднощів та незручностей, які виникають у процесі імплементації реформ.

“А коли немає чіткого сигналу, тоді з’являються сумніви, чи ми йдемо в правильному напрямі”,- переконаний український дипломат.

За його словами, Революція Гідності показала, що зміни у країні можуть робити люди, і якщо уряд не буде достатньо активним, або міжнародне співтовариство не допомагатиме, то люди змусять це зробити.

Водночас він зауважив, що Україна за 25 років не мала такої мобілізації і підтримки з боку міжнародної спільноти, як це відбувається останнім часом. “Є велике бажання допомогти Україні. Є побоювання (з боку Заходу – ред.), що щось може не вдатися. Просто треба вибрати чітку позицію: аби ми хочемо бачити Україну в ЄС, або ні”, - підкреслив Дещиця.

Він також висловив думку, що Україна отримає безвізовий режим в 2016 році. “Я думаю, що ми говоримо про перспективу кількох місяців, максимум до кінця наступного року”, - констатував посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-