Порошенко може доручити припинити торгівлю з Кримом за пару днів - Чубаров

Порошенко може доручити припинити торгівлю з Кримом за пару днів - Чубаров

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє про намір Президента Петра Порошенка доручити Кабінету міністрів прийняти рішення про припинення торгівлі з окупованим Росією Кримом наступного тижня.

Про це він сказав на мітингу під Адміністрацією Президента, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми говорили про товарну блокаду Криму. Президент сказав, що він надає доручення уряду буквально у понеділок-вівторок прийняти рішення, щодо пририпнення торговлі з окупованим Кримом", - сказав він.

За словами Чубарова, вони з уповноваженим президента у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим щойно повернулись із зустрічі з Порошенком, яка тривала близько години та на якій обговорювався ряд важливих питань.

При цьому Джемілєв додав, що при підготовці згаданої постанови Кабміну планується розглянути необхідний перелік товарів, які у визначеному обсязі треба дозволяти відправляти до Криму, щоб його мешканці не постраждали.

"Що стосується електропостачання (до Криму - ред.) - тут ми продовжуємо розмову. Завтра ми зустрічаємося з міністром енергетики Демчишиним. Ми говоримо про те, що у цього договору завершується термін виконання і що новий договір, якщо хтось і думає його укладати, він має обов'язково і напряму бути пов'язаним з дотриманням прав людей на тимчасово окупованій території", - також додав Чубаров.

Крім того, сторони обговорили також і ситуацію, що сталася на Херсонщині.

"Не може бути жодних силових дій до громадськості, яка захищає інтереси країни, і щойно були викликані відповідні керівні особи і з ними була проведена бесіда", - сказав він, посилаючись на слова Президента.

Як повідомлялось, у Херсонській області виник конфлікт між правоохоронцями та учасниками блокади Криму, кримськотатарськими активістами, які оточили 2 підірвані електроопори, що подають електроенергію до півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-