Прямої загрози від ісламістів для України немає – глава розвідки

Прямої загрози від ісламістів для України немає – глава розвідки

Укрінформ
На території України немає прямої загрози діяльності ісламістів. В основному вони використовують країну як транзитну зону.

Про це заявив начальник управління Головного управління розвідки міністерства оборони Вадим Скибицький в ефірі "112 Україна".

"Я думаю, що такі факти фіксуються (факти діяльності ісламістів в Україні – ред.), безпосередня сфера відповідальності – це СБУ, і в них ці факти є. Але за тією інформацією, яка є в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, можу сказати, прямої загрози саме діяльності чи роботи ісламістів на території України, немає. Україна здебільшого використовується як транзитна зона", – сказав Скибицький.

Він зазначив, що нова стратегія нацбезпеки України вказує одним з пріоритетів реформ у сфері оборони встановлення взаємодії з партнерськими службами розвідки країн НАТО на умовах взаємної довіри.

"Взаємна довіра буде тільки тоді, коли ми будемо здійснювати обмін інформацією однакової якості, достовірності та актуальності. Я скажу одне, що військова розвідка України, головне управління розвідки на сьогоднішній день з багатьма партнерами встановили такі взаємні, довірчі відносини, які дозволяють одержувати дійсно розвідінформацію, яка доповнює ту, що ми маємо", - повідомив Скибицький.

Зазначимо, що у зв'язку з терактами в Парижі багато країн посилюють заходи безпеки, щоб запобігти атакам терористів. Україна, зокрема, посилила митний контроль.

Нагадаємо, на початку листопада СБУ спільно з прикордонниками та міліцією блокувала в'їзд на територію України 59 бойовикам ІЛІЛ.

Фото: 112.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-