З Росією не можна йти на поступки – євродепутат

З Росією не можна йти на поступки – євродепутат

Ексклюзив
Укрінформ
Росія є важливим партнером Європи у боротьбі з ісламським тероризмом, але це не має нічого спільного з вимогами до Москви у справі України.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Варшаві заявив депутат Європарламенту, заступник голови делегації парламентського співробітництва з Україною Міхал Боні.

“Не може бути якихось домовленостей з Росією як союзником у справі боротьби з тероризмом, що Європа відмовиться від справ, які стосуються України... З Росією треба говорити так: маємо боротися з тероризмом, адже це є загрозою для нас усіх, але одночасно маємо боротися, аби ви врешті змінили свою думку щодо України, щодо непорушності її кордонів і територіальної цілісності”, - заявив Боні, підкресливши, що у цій справі не можна поступатися Росії.

Він зазначив, що в Європарламенті з'являтимуться різні думки під час дискусій з цього приводу, але “Європарламент у цьому питанні матиме тверду позицію”.

Боні нагадав, що незмінну позицію щодо неприпустимості поєднування справ боротьби з ісламським тероризмом і вирішення російсько-українського конфлікту під час саміту G20 зайняв президент США Барак Обама, а напередодні цю думку також висловила голова фракції "зелених" в Європарламенті Ребека Хармс.

На переконання євродепутата, про скасування санкцій проти Росії не може бути й мови в умовах невиконання нею Мінських домовленостей.

“Думаю, санкції будуть збережені. Я не вірю, що Святий Миколай зробить так, що у найближчі 40 днів Росія відмовиться від агресії і виконає Мінські домовленості”, - констатував Боні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-