Бойовики

Бойовики "ДНР" не допускають ОБСЄ до "відведеної" зброї

Укрінформ
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ досі не провели верифікацію важкого озброєння, яке мало бути відведене від лінії розмежування на Донбасі згідно з Мінськими домовленостями.

Про це заявив на брифінгу у Києві заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сторони мають також забезпечити, щоб озброєння було відведене у спеціальні безпечні місця, що відповідають визначеним критеріям. Незважаючи на те, що СММ ОБСЄ 16 жовтня розповіла, що це за критерії, сторони не спромоглися задовольнити ці критерії. З початку нового режиму 9 листопада СММ не змогла провести верифікацію відведення жодного важкого озброєння із "зони безпеки", - заявив він.

За словами Хуга, зокрема, сторони мають надати інвентарні списки озброєння, яке перебувало у так званій "зоні безпеки", звідки воно мало бути виведеним. "Якщо ми не знаємо, яке озброєння було у "зоні безпеки", то не можемо підтвердити відведення", - сказав він. 

Як зазначив заступник глави СММ ОБСЄ, порушення перемир'я, у тому числі з важкого озброєння, чітко свідчить про те, що не уся зброя була відведена з так званої "зони безпеки".

Окремо Хуг наголосив на тому, що бойовики "ДНР" не допускають спостерігачів ОБСЄ до місць, де нібито зберігається їхнє відведене важке озброєння та техніка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-