Яценюк сказав, на що у 2016-му піде найбільше грошей

Яценюк сказав, на що у 2016-му піде найбільше грошей

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що в основі держбюджету на 2016 рік лежать національна безпека та оборона.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу «Фокус».

«Основа бюджету – це, звичайно, національна безпека та оборона. На них, як і було заявлено, ми виділимо 100 млрд грн. Адже, судячи з останніх доповідей, війна далека від закінчення. Крім того, ми повинні зберегти бюджетний дефіцит на рівні 3,7%, як і домовлялися з МВФ. А ще я хочу, щоб ми приймали бюджет разом з податковою реформою. Вважаю, що проект, запропонований Міністерством фінансів, буде хорошою базою для реальних податкових перетворень. Для проведення цієї реформи нам потрібно буде скоротити витрати держбюджету більш ніж на 60 млрд грн.", - сказав він.

На запитання журналістів: «За рахунок чого планується скорочувати витрати?» Яценюк відповів: «За рахунок всього. В першу чергу завдяки оптимізації логістики витрат. Значна частина витрат після децентралізації вже перейшла на рівень місцевих бюджетів. До того ж ми максимально економимо на держапараті. Торік скоротили його більш ніж на 20%, а автопарк - майже удвічі. Літаємо рейсовими літаками, економ-класом. Далі буде оптимізація всіх витрат, у тому числі непрофільних і неефективних».

Водночас на запитання про те, чи буде в бюджет-2016 закладено збільшення соціальних стандартів, прем'єр-міністр відповів, що їх потрібно закласти на рівні поточного року.

«Думаю, потрібно закласти на рівні поточного року. Все залежатиме від того, де ми знайдемо ресурс», – уточнив Яценюк.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Яценюк заявляв, що державний бюджет на 2016 рік буде прийнятий до кінця цього року, а міністр фінансів Наталія Яресько повідомила, що Міністерство фінансів у найближчі тижні представить в парламенті проекти Податкового кодексу і держбюджету-2016.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-