Військові прокурори надали перші докази проти ГРУшників

Військові прокурори надали перші докази проти ГРУшників

Укрінформ
У Голосіївському районному суді Києва військові прокурори надали перші докази про вчинення кримінального правопорушення російськими спецназівцями Євгеном Єрофеєвим і Олександром Александровим.

У суді було продемонстровано відео, зняте до моменту оголошення підозри російським спецназівцям, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Оптичний диск було додано до рапорту СБУ про виявлення кримінального правопорушення. На вказаному відео Єрофеєв і Александров дають пояснення, що вони є військовослужбовцями, як вони опинилися на території України, і яке завдання вони виконували»,- сказав прокурор Головної військової прокуратури Олександр Климович.

Він додав, що на сьогоднішньому засіданні буде надано лише доказову базу вчинення правопорушення російськими ГРУшниками, а допит свідків відбудеться згодом.

У свою чергу, сторона захисту заявила, що доказ, продемонстрований на відео, не відповідає нормам КПК, оскільки під час інтерв'ю з росіянами був відсутній захисник та консул Російської Федерації.

«Цей доказ на сьогоднішній день не має ніякої процесуальної дії»,- зазначив адвокат Юрій Грабовський.

Подальшу оцінку наданим доказам суд дасть у нарадчій кімнаті. Наразі у суді досліджують 6 томів доказів у кримінальному провадженні проти російських військовослужбовців.

Нагадаємо, у травні 2015 року капітан Єрофеєв і сержант Александров були затримані в районі міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Олександр Александров та Євген Єрофєєв отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де зробили операції. На допитах вони назвалися діючими російськими військовослужбовцями. Під час першого засідання по суті справи у Голосіївському районному суді Києва риторика змінилася. Тепер захисники росіян стверджують: під час першого інтерв'ю вони були у стресовій ситуації, а самі військові від звинувачень відмовилися. Захист наполягає на тому, що Єрофеєв і Александров працювали за контрактом у "народній міліції ЛНР".

У свою чергу, російське Міністерство оборони заявило, що Єрофеєв і Александров звільнені зі Збройних Сил Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-