Фюле жорстко відповів Пушкову на

Фюле жорстко відповів Пушкову на "Росію - жертву тероризму"

Укрінформ
Колишній єврокомісар Штефан Фюле вказав російським депутатам на порушення Москвою системи міжнародної безпеки та нагадав про тисячі жертв в Україні через військову агресію з боку РФ.

Про це чеський політик заявив на міжнародній конференції «Європа у кризі: заклик до діалогу 1975-2015 – 40 років Гельсінському Заключному акту», яка проходить у вівторок у Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я хочу відповісти на деякі ремарки пана Пушкова (Олексій Пушков, голова комітету у закордонних справах Державної думи РФ. – Ред.). Він сказав, що нині ми стоїмо перед спільними загрозами, що обоє ми зараз є жертвами. Я згоден з ним. Але ми не повинні забувати про тисячі жертв в Україні, що стало наслідком очевидного порушення Росією Гельсінського Заключного акту. Так, нам потрібно боротися з тероризмом і екстремізмом. Вони приходять до ЄС не лише з півдня, але й зі сходу», - сказав Фюле.

Слід зазначити, що конференція за участю російських депутатів, організована політичною групою Прогресивного альянсу соціалістів та демократів у Європарламенті, викликала критичну реакцію серед депутатів, які входять до неформальної парламентської групи друзів європейської України.

У заході також візьмуть участь президент Європарламенту Мартін Шульц та високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-