«ЛНР» готує масову ексгумацію, щоб звинуватити Україну в геноциді

«ЛНР» готує масову ексгумацію, щоб звинуватити Україну в геноциді

Ексклюзив
Укрінформ
«Міністерство державної безпеки ЛНР» готує черговий фейк для дискредитації України.

Про це повідомляють джерела «Укрінформу» в штабі Антитерористичного центру.

Зокрема, у листі так званого «міністра державної безпеки» Леоніда Пасечника від 14 листопада до «голови ЛНР» Ігоря Плотницького, який позначено грифом «цілком таємно», йдеться про план, згідно з яким «у ряді населених пунктів буде проведено ексгумацію тіл загиблого мирного населення, у подальшому тіла будуть перепоховані на території сільськогосподарських угідь поблизу населеного пункту Сокольники Новоайдарського району Луганської області».

За задумом терористів, це захоронення буде представлене у ЗМІ, в тому числі в російських «Звезда» та НТВ, як черговий доказ «геноциду» на Донбасі.

«Вказані масові захоронення будуть представлені представникам ЗМІ як наслідок геноциду української влади проти мирного населення Донбасу, що дозволить заявити до України ряд позовів, у тому числі в Гаазький трибунал», - пише «міністр» у листі до Плотницького.

При цьому в листі зазначається, що керівники вказаних російський телеканалів висловили свою «зацікавленість даною проблематикою» і запевнили «міністра інформаційної політики, друку і масових комунікацій» В'ячеслава Столяренка «в інформаційній підтримці даного заходу».

Нагадаємо, минулого тижня речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що Росія, намагаючись відволікти увагу міжнародного співтовариства від трагічних наслідків власних бомбардувань у Сирії, готує масштабну провокацію міжнародного масштабу проти України. За його словами, метою такої провокації є дискредитація керівництва України, отримання приводу для подання позову проти України до міжнародного кримінального суду у Гаазі, а також створення підгрунтя для виходу Російської Федерації з Мінського процесу.

«Здійснюється фабрикація псевдодоказів так званого геноциду Україною російськомовного населення Донбасу. Зокрема, виготовляються документальні матеріали про нібито знищення українськими військовими близько 400 будинків та 500 людей, зокрема жінок, дітей та осіб похилого віку села Сокільники Слов'яносербського району Луганської області, яке зараз перебуває на тимчасово окупованій території неподалік лінії розмежування сторін», - повідомив речник. (7 жовтня 2014 року село було виключено зі складу Слов'яносербського району і приєднано до Новоайдарського району Луганської області)

Лисенко зазначив, що до проведення цієї  роботи залучаються співробітники ФСБ, Головного розвідувального управління Генштабу ЗС Російської Федерації, Слідчого комітету Росії, а також представники так званих силових структур "ЛНР".

«Пропагандисти використовують реальні факти руйнувань селища Сокільники та загибелі його мешканців, які постраждали від рук бойовиків та від російських військ у ході бойових дій наприкінці 2014-го - початку 2015 років. На основі цих «фактів», які будуть презентовані у якості так званих результатів розслідування правоохоронних органів ЛНР, вже готуються інформаційно-пропагандистські матеріали для засобів масової інформації та судові позови», - сказав Лисенко.

Речник повідомив також, що для нагнітання атмосфери істерії та ненависті планується проведення історичних паралелей з трагічними подіями у Хатині під час Другої світової війни та югославських війн 90-х років 20-го століття. Водночас здійснюється психологічна обробка місцевого населення, яке окупанти намагаються схилити до надання необхідних для Росії свідчень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-