«Діамантовий прокурор» Корнієць досі не знайшов 3,5 млн на заставу

«Діамантовий прокурор» Корнієць досі не знайшов 3,5 млн на заставу

Укрінформ
Сьогодні, 13 листопада, під час засідання Печерського райсуду сторона обвинувачення клопотатиме про арешт екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив прокурор Лев Трубніков.

"Прокуратура клопотатиме суд про арешт Корнійця, оскільки він досі не вніс заставу у розмірі 3,5 млн грн", - сказав Трубніков.

За його словами, судове засідання, на якому розглядатиметься питання про зміну запобіжного заходу для Корнійця, призначене на 15.00.

Запобіжний захід обиратимуть у рамках оголошення підозр Корнійцю у вчиненні трьох нових злочинів - зберіганні зброї, придбанні технічних засобів незаконного отримання інформації та заволодіння бізнесом підприємця. Під час попереднього судового засідання Печерський райсуд обрав для "діамантового прокурора" запобіжний захід у вигляді застави в 3,5 млн гривень.

Нагадаємо, 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна).

Під час обшуків у них виявлено понад $500 тис. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-