Німецьке головування в ОБСЄ піде на користь Україні - Штайнмайєр

Німецьке головування в ОБСЄ піде на користь Україні - Штайнмайєр

Укрінформ
Німеччина має намір повною мірою використовувати своє головування в ОБСЄ в 2016 році для врегулювання конфліктів в Україні та Сирії.

Про це керівник МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив у четвер з трибуни бундестагу,  повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми маємо намір використовувати інструменти і переговорний майданчик ОБСЄ за час нашого головування повною мірою... для розв’язання конфліктів не лише в Україні, але і на Близькому Сході», - сказав міністр.

Дипломат вважає дієвими принципи «співпраця замість конфронтації, діалог замість мовчання» і політику «малих кроків».

«Роль ОБСЄ у розв’язанні українського конфлікту показала, що це дієвий інструмент», - сказав керівник німецького дипвідомства. Він переконаний, що мінський процес не просунувся б так далеко «без ОБСЄ і без відважних людей в наглядовій місії і в Тристоронній групі».

Міністр нагадав, що на початку конфлікту «були ті, хто закликав до поставки озброєнь Україні, щоб протистояти агресії, були інші, які говорили про неприпустимість вжиття в дипломатичних зусиллях санкцій», але МЗС Німеччини і Франції не дослухалися ані тих, ані інших порад, а запропонували інший шлях – політичний процес, попри всі труднощі. «Звісно, успіх наших зусиль не гарантований. Але ми вже пройшли чималий шлях», - сказав Штайнмайєр, «і сьогодні люди вже не помирають щодня в східній Україні», хоча періодичні порушення перемир'я віддаляють від мети. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-