Козаченко: Міністра юстиції викликали на допит - у справі

Козаченко: Міністра юстиції викликали на допит - у справі "тиску" на КС

Укрінформ
Представники Міністерства юстиції отримали повістки від Генпрокуратури у справі тиску на суддів Конституційного суду.

Про це повідомила керівник люстраційного комітету Міністерства юстиції Тетяна Козаченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

«А до нас прийшла купа повісток з Генпрокуратури... Генеральна прокуратура розслідує "найактуальнішу" справу "про тиск на суддів Конституційного суду" і визиває на допит "той самий ПРОСТІР". Вже викликали Єгора Соболєва. А тепер на Мін'юст прийшли повістки на міністра юстиції Павла Петренка, членів громадської ради Максима Маньковського, Карла Волоха, Сергія Іванова», - написала вона.

Водночас саму Козаченко, за її словами до ГПУ не викликали. «Певне я не достатньо добре працюю», - припустила керівник люстраційного комітету.

Нагадаємо, 23 жовтня КСУ відклав на невизначений строк розгляд конституційності норм закону «Про очищення влади». Цьому рішенню передувало клопотання представника Верховної Ради у Конституційному суді, народного депутата від «Об’єднання «Самопоміч» Єгора Соболєва. Він наполягав на відводі семи суддів у справі про конституційність закону про люстрацію.

Раніше у жовтні Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що нинішній склад Конституційного суду не може продовжувати розгляд цієї справи, оскільки восьмеро суддів підпадають під люстрацію.

У квітні цього року Конституційний суд уже розглядав закон «Про очищення влади» щодо конституційності окремих положень закону, але переніс розгляд. Засідання суду супроводжувалося протестом представників громадськості, які побоювалися, що суд визнає закон неконституційним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-