ГПУ підтвердила кримінальну справу в Чехії проти Мартиненка

ГПУ підтвердила кримінальну справу в Чехії проти Мартиненка

Документ
Укрінформ
Генеральна прокуратура підтвердила, що у Чехії розслідується справа проти депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка.

Про це йдеться у відповіді заступника генпрокурора Віталія Каська на запит депутата Сергія Лещенка, повідомляє "Українська правда".

"Інформую, що 16.10.2015 до Генпрокуратури надійшов запит компетентних органів Чеської республіки про надання правової допомоги у зазначеному кримінальному розслідуванні та українською стороною організованого його виконання", - сказано в документі.

Касько зазначив: "Оскільки вказана кримінальна справа розсідлується правоохоронними органами Чеської республіки, надання ГПУ запитуваної інформації  щодо досудового розслідування провадження суперечитиме ч1. статті 222 КПК та чинним для України міжнародним договорам у сфері правової допомоги".

Як відомо, у Чехії ведуть розслідування проти Миколи Мартиненка. Сам нардеп раніше в коментарі "УП" заперечував і наявність кримінального провадження проти нього та у швейцарській прокуратурі і нещодавно відкриту справу чеських правоохоронців по тому ж епізоду.

"На мене справ немає в жодній країні світу. Це перше. Друге - якщо мене викличуть в якусь прокуратуру, навіть у найкращу - українську, я одразу прийду. Третє - не треба брати гроші за замовлення", - заявляв він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-