Росія готує масштабну провокацію проти України - Лисенко

Росія готує масштабну провокацію проти України - Лисенко

Укрінформ
Російська Федерація, намагаючись відволікти увагу міжнародного співтовариства до результатів власних бомбардувань у Сірії, готує масштабну провокацію міжнародного масштабу проти України.

Про це під час брифінгу заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"З метою відволікання уваги від трагічних подій в Сирійській Арабській Республіці, де зафіксовано непоодинокі випадки загибелі цивільного населення від дій ЗС РФ, керівництво Росії готує провокацію міжнародного масштабу проти України", - наголосив він.

За словами Лисенка, провокація направлена на дискредитацію керівництва нашої держави, отримання приводу для подання позову проти України до Міжнародного кримінального суду у Гаазі, а також створення підґрунтя для виходу РФ з Мінського процесу.

Речник АП застеріг, що Кремль уже активно діє.

"Здійснюється фабрикація псевдодоказів так званого "геноциду Україною російськомовного населення Донбасу". Зокрема, виготовляються документальні матеріали про  нібито знищення українськими військовими близько 400 будинків та 500 людей (зокрема жінок, дітей та осіб похилого віку) села Сокільники Слов’яносербського району Луганської області, яке зараз перебуває на тимчасово окупованій території неподалік лінії розмежування сторін... Пропагандисти використовують реальні факти руйнувань с. Сокільники та загибелі його мешканців, які постраждали від рук бойовиків та російських військ у ході бойових дій наприкінці 2014 - на початку 2015 рр.", - повідомив він.

За даними штабу АТО, до підготовки провокацій залучаються співробітники ФСБ, ГРУ ГШ ЗС РФ, Слідчого комітету Росії, а також представники так званих "силових структур" терористичної "ЛНР".

"На основі цих фактів, які будуть презентовані у якості так званих "результатів розслідування правоохоронних органів "ЛНР", вже готуються інформаційно-пропагандистські матеріали для ЗМІ та судові позови. Для нагнітання атмосфери істерії та ненависті планується проведення історичних паралелей з трагічними подіями у Хатині під час Другої Світової війни та югославських війн 90-х рр. ХХ ст.", - зазначив Лисенко.

Водночас здійснюється психологічна обробка місцевого населення, яке окупанти намагаються схилити до надання необхідних для Росії "свідчень", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-