Рада хоче дозволити АМКУ самотужки визначати розмір штрафу

Рада хоче дозволити АМКУ самотужки визначати розмір штрафу

Укрінформ
Верховна Рада має намір дозволити органам Антимонопольного комітету визначати розмір штрафу за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

За ухвалення законопроекту №2431 за основу проголосували 267 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з текстом документа, за порушення, визначені як «недобросовісна конкуренція», може бути накладений штраф до п'яти відсотків доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) суб'єкта господарювання за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Якщо ж доходу (виручки) суб’єкта господарювання немає, штраф накладається у розмірі до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Законопроектом також передбачається, що органи Антимонопольного комітету при визначенні розмірів штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції застосовують Методику з розрахунку розміру штрафів органами Антимонопольного комітету за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, яка затверджена розпорядженням Антимонопольного комітету.

Фото: icrua.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-