Порошенко: Україні для вступу в НАТО треба 6-7 років

Порошенко: Україні для вступу в НАТО треба 6-7 років

Укрінформ
Президент переконаний, що Україні потрібно щонайменше шість-сім років, аби відповідати низці вимог для можливого вступу в НАТО. 

Про це він заявив у розмові з журналістом передачі Conflict Zone, яка вийде в ефірі англомовного телеканалу DW у середу, 11 листопада.

"Нам потрібно відповідати стандартам НАТО, і це не станеться сьогодні, або завтра, або наступного року", - наголосив Порошенко.

Для вступу в НАТО Україна повинна здійснити реформи, а також провести референдум щодо можливого приєднання до Альянсу, вважає Порошенко.

"Ми суверенна та незалежна держава, і нам не потрібно запитувати про дозвіл ані в Росії, ані в когось ще, - наголосив Глава Української держави. - Наша позиція полягає в тому, аби реформувати країну, і нам потрібно щонайменше шість-сім років, аби відповідати критеріям. Ми повинні провести ту роботу, яка є необхідною для нас, і тільки тоді ми повинні запитати українців та провести референдум, чи українці приймають та хочуть бути членом НАТО", - заявив Президент України.

Як зазначив Порошенко, якщо два роки тому плани щодо вступу в НАТО підтримували близько 16% українців, то зараз - близько 60%.

Коментуючи позицію міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра, який бачить лише партнерство України з НАТО, але не членство її в Альянсі, Порошенко зауважив: "Це лише позиція Штайнмаєра в 2015 році, і ніхто не знає, якою буде позиція Німеччини в 2022 році".

Президент України також наголосив, що на сьогодні НАТО є єдиною ефективною системою безпеки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-