Представник МЗС: М'яч безвізового режиму на полі України

Представник МЗС: М'яч безвізового режиму на полі України

Укрінформ
Україна взяла на себе певні зобов'язання і повинна їх виконати, щоб не тільки отримати спрощений візовий режим з ЄС, але і не виглядати в очах європейських партнерів безвідповідальною.

Про це кореспондентові Укрінформу у ФРН заявив директор департаменту політики та комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв, коментуючи ситуацію з голосуванням у Верховній Раді за відповідними законами.

«На жаль, м'яч на нашому полі і закони потрібно приймати», - сказав дипломат.

Макеєв підкреслив, що МЗС та інші відомства «зробили свою роботу і тому і Президент, і Прем'єр-міністр зверталися до парламенту»(із закликом проголосувати пакет). «Це потрібно зробити, у першу чергу, для того, щоб виглядати в очах наших європейських партнерів відповідально», - підкреслив директор департаменту зовнішньополітичного відомства. «І врешті-решт, це потрібно для всіх українців. Тому що, можливо, немає на сьогодні важливішого для багатьох українців питання у відносинах з ЄС, ніж отримати можливість вільно подорожувати», - додав він.

Ухвалення відповідних законів Макеєв назвав «дійсно одним з ключових моментів для всіх держав, які пройшли шлях від Угоди про асоціацію, підписання угоди про спрощення візового режиму й далі до вступу в ЄС».  

«В українському питанні у нас є повна підтримка з боку європейських колег. Усі розуміють, що саме солідарність з Україною є ключем до вирішення ситуації», - сказав Макеєв, який у вівторок взяв участь у 5-му Берлінському форумі із зовнішньої політики, на якому обговорювався у тому числі конфлікт в Україні та його вплив на відносини Росії та Європи. Про Україну не забули за іншими проблемами, «може, вона й пішла з перших сторінок газет і випусків новин на телеканалах, але вона пішла туди, куди і повинна була піти - в серця і розум європейців, ми сподіваємося, що там і залишимося», - заявив український дипломат, зазначивши, що  розуміння простих людей ми вимагаємо не менше, ніж підтримки політиків.

Підсумки проведеного соціологічним інститутом TNS Infratest за запитом фонду Koerber - Stiftung і представленого у вівторок опитування свідчать, що українське питання входить у топ-3 тем німецької зовнішньої політики після кризи біженців і війни у Сирії. Таку думку висловили громадяни ФРН, оцінюючи пріоритети зовнішньої політики своєї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-