Особливий статус Донбасу має набути чинності в день виборів - Штайнмаєр

Особливий статус Донбасу має набути чинності в день виборів - Штайнмаєр

Укрінформ
Закон про особливий статус має набрати чинності в день виборів в окремих районах Донбасу.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, беручи участь в панельній дискусії 5-го Берлінського форуму з зовнішньої політики у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Нам потрібні правові умови для проведення виборів, а саме конституційна реформа і Закон про особливий статус, який попередньо має набрати чинності в день проведення виборів у регіоні», - сказав Штайнмаєр.

Після того, як ОБСЄ підтвердить легітимність виборів, Закон повинен буде вступити в дію вже на постійній основі. Міністр нагадав, що домовленості про це було досягнуто очільниками держав «нормандської четвірки» 2 жовтня в Парижі. Керівник МЗС ФРН назвав і інші проблемні моменти проведення виборів на початку наступного року: це забезпечення безпеки в регіоні, умови висвітлення виборів українськими ЗМІ тощо. Ці питання треба прояснити до січня, «ще є час, але ми повинні дуже активно працювати», - наголосив він.

Штайнмаєр відзначив позитивну роль Росії в тому, що сепаратисти відкликали проведення виборів восени. «Якби вибори відбулися тоді, весь Мінський процес би помер», - сказав він. Дипломат визнав, що останніми днями сталося кілька провокацій, вони взагалі вже набули “систематичного характеру». Міністр також стисло поінформував про результати зустрічі керівників МЗС «нормандського формату» в Берліні минулої п'ятниці, зокрема про досягнення домовленості про розмінування, відновлення водопостачання і залізничного сполучення, фундаментальні угоди про що мають бути укладені до кінця місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-