До кінця року зміни щодо судочинства мають прийняти за основу - Гройсман

До кінця року зміни щодо судочинства мають прийняти за основу - Гройсман

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман сподівається, що до кінця року конституційні зміни в частині судочинства будуть проголосовані за основу, а на початку наступної сесії парламент остаточно схвалить зміни до Основного закону.

Як повідомляє прес-служба ВР, на цьому глава українського парламенту наголосив, виступаючи у понеділок на засіданні Національної ради реформ.

"Це одна з ключових і пріоритетних реформ в Україні. Думаю, що цілком реально зробити такі кроки до Нового року і ухвалити зміни до Конституції за основу, і, відповідно до процедур, повернутися до голосування на наступній сесії парламенту. Те, що судова система в державі вимагає змін, - ні в кого не викликає сумнівів", - сказав він.

Керівник парламенту повідомив, що Конституційна комісія і робоча група з питань судочинства "достатньо активно співпрацювали з Венеційською комісією, і фактично ми вийшли на ті рішення, які можуть бути базовими для внесення до парламенту і голосування змін до Конституції для побудови якісної судової системи в Україні".

Він підкреслив, що Венеційська комісія ухвалила позитивний висновок щодо змін до Конституції України у частині правосуддя, ухвалених Конституційною комісією.

"Це свідчить про те, що "знак якості" на цих змінах вже присутній, і далі ми будемо продовжувати роботу в парламенті після процедури внесення Президентом України", - сказав Гройсман.

Він висловив переконання, що оновлення суддівського корпусу відбудеться, як і відбудеться формування нових критеріїв для відбору суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-