Яценюк і Могеріні обговорили грудневу Раду асоціації Україна-ЄС

Яценюк і Могеріні обговорили грудневу Раду асоціації Україна-ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр України зустрівся з Верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки - Віце-президентом Єврокомісії Федерікою Могеріні.

Обговорювалася низка політичних, економічних, безпекових і гуманітарних питань співпраці, повідомляє прес-служба КМУ.

"Особливу увагу глава українського уряду звернув на підготовку до запланованого на грудень засідання в Брюсселі Ради Асоціації України-ЄС, де відбудеться предметне обговорення всіх аспектів нинішньої взаємодії та планів на перспективу", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр наголосив на важливості консолідації зусиль задля якнайскорішого завершення процесу ратифікації угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Як зазначається, глава уряду також зосередив увагу на необхідності зміцнення єдності і солідарності ЄС у протидії викликам, які "мають виразну антиєвропейську та антиукраїнську природу - від безпекових загроз та політичного шантажу з боку Росії до проектів економічної монополії і тиску на ЄС, як, наприклад, "Північний потік - 2", плани зі створення якого вже викликали категоричну негативну відповідь як уряду України, так і глав багатьох європейських урядів - від Словаччини до Балтійських держав".

Крім того, під час зустрічі йшлося про заходи на підтримку внутрішніх реформ в Україні.

Зокрема, було обговорено ініціативу створення фонду для підвищення виплат для українських посадовців та держслужбовців, про що нещодавно йшлося в листі глави українського уряду Президенту Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру.

"Це - один із вагомих засобів подолання корупції в системі державної влади", - зазначив Яценюк.

Співрозмовники також зупинилися на процесі мирного врегулювання на сході України, актуальних питаннях економічних перетворень та законодавчої підтримки курсу європейської інтеграції України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-