Порошенко пропонує Раді пустити іноземних військових на навчання в Україні

Порошенко пропонує Раді пустити іноземних військових на навчання в Україні

Укрінформ
Президент вніс до ВР законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональному навчанні в листопаді-грудні цього року.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, прийняття Закону України “Про внесення зміни до Закону України “Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях” підвищить ефективність реалізації національних програм щодо розвитку власних Збройних Сил, а також дасть можливість збільшити фінансові надходження до національної економіки шляхом надання відповідних товарів (робіт, послуг) для підрозділів інших держав.

У документі також наголошується, що фінансові витрати, пов'язані з підготовкою та проведенням багатонаціонального навчання з підготовки підрозділів збройних сил, передбачається здійснити у межах виділених на 2015 рік Міністерству оборони України асигнувань за бюджетною програмою "Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ". Для забезпечення проведення зазначеного навчання планується використати 2,73 млн гривень.

Згідно з доповненням до законопроекту, мова йде про допуск в Україну до 2,5 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою на термін до 61 доби в листопаді-грудні цього року (від збройних сил Сполучених Штатів Америки до 1500 військовослужбовців; від збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць Програми “Партнерство заради миру” до 1000 військовослужбовців). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-