Прем'єр обіцяє бюджет без політики: лише арифметика

Прем'єр обіцяє бюджет без політики: лише арифметика

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів про спільний план дій українського парламенту та уряду до кінця року.

Про це він сказав у ефірі “10 хвилин із Прем'єр-міністром", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Який у нас спільний порядок денний? Перше - це єдність коаліції, політична воля і відповідальність кожного члена парламенту, Президента, Прем'єра і уряду за долю країни. Нам народ України делегував цю відповідальність і має повне право спитати з кожного з нас, що ми зробили», - сказав Яценюк.

Другим кроком парламенту, на його думку, повинне стати ухвалення ключових законів, які дають можливість Україні отримати безвізовий режим. Третім же кроком є продовження проведення реформ.

"Мова йде про пакет законів щодо системи освіти та охорони здоров'я. Мова йде про формування нового державного бюро розслідування, адже усі ведуть мову про те, що прокуратура не виконує свою функцію. Саме тому Уряд наполягає на позбавленні прокуратури функції слідства і створення незалежного державного бюро розслідування", - зазначив Прем'єр.

Ще одним спільним кроком української влади стане формування справедливого бюджету на 2016 рік.

"Бюджет - це не політична вигадка, бюджет - це арифметика. Треба витрачати тільки те, що заробили. І для того, щоб заробити більше, парламенту необхідно прийняти закони по дерегуляції і по прозорій і чесній приватизації", - наголосив глава уряду.

За його словами, Україні потрібні інвестиції для економічного зростання, збільшення робочих місць, збільшення доходів бюджету, а, відповідно, і збільшення соціальних стандартів.

"Це порядок денний, який парламент повинен завершити до кінця поточного року. Уряд України 11 грудня відзвітує перед українським народом та парламентом за рік своєї діяльності", - резюмував Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-