Військова техніка США залишиться в Литві

Військова техніка США залишиться в Литві

Укрінформ
Доставлена в Литву для навчань американська військова техніка залишиться в країні і після того, як американські військові завершать свої тренування у Литві.

Про це повідомляє delfi з посиланням на коментар командувача сухопутних військ США в Європі Бена Ходжеса інформаційному агентству BNS.

"У військових є ця техніка і вони тренуються в Литві. Після того, як вони завершать тренування, техніка залишиться тут", - сказав Ходжес.

Водночас міністр оборони Литви Юозас Олякас прокоментував подію, зазначивши, що присутність американських союзників у Литві "без сумніву, підвищує безпеку нашої держави і всього регіону".

"Те, що США саме в Литві, в першій з країн Балтії, почне тримати свої озброєння, ми розцінюємо як результат нашої міцної співпраці і послідовної роботи з союзниками", - сказав міністр для прес-релізу Міноборони.

Нагадаємо, наприкінці жовтня в Литві було розміщено близько 70 одиниць американської військової техніки, у тому числі 13 БМП Bradley і п'ять танків M1A2 Abrams, 25 багатофункціональних машин високої мобільності, а також шість стандартних інтегрованих машин командування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-