Справа Лукаш пов'язана із злочинами банди Януковича – ГПУ

Справа Лукаш пов'язана із злочинами банди Януковича – ГПУ

Укрінформ
Генеральна прокуратура України перевіряє інформацію про причетність колишнього Міністра юстиції України Олени Лукаш до злочинів, вчинених під час Революції гідності.

Про це заявив в ефірі одного з національних каналів помічник Генпрокурора Владислав Куценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є інформація, яка буде перевірена у рамках цього провадження щодо можливої причетності, зокрема, і пані Лукаш до злочинів режиму Януковича та участі її у цій злочинній організації", - сказав він.

Куценко зазначив, що це кримінальне провадження відбувається у рамках справи, пов'язаної із розстрілом "Небесної сотні".

"Зараз у нас відкрито кримінальне впровадження за 255 ст. ККУ, тобто діяльність злочинної організації - організації Віктора Януковича. Там ми досліджуємо різні епізоди: і економічних, і злочинів проти волі та особистої свободи, і в тому числі злочини проти активістів Євромайдану. Там дуже великий перелік осіб. Організатором цього злочинного угрупування є безпосередньо Віктор Янукович", - заявив він.

Як повідомляло агентство, заступником Генпрокурора України 5 листопада здійснено повідомлення про підозру колишньому Міністру юстиції України О.Лукаш у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України за фактом заволодіння під час перебування на посаді Міністра юстиції України коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

У п'ятницю Печерський районний суд м. Києва задовольнив клопотання ГПУ та стосовно колишнього міністра юстиції України Олени Лукаш був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і одночасно визначена сума застави у розмірі 5 млн 115 тис 600 грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-