Чубаров пропонує вимкнути світло Криму на 2-3 дні

Чубаров пропонує вимкнути світло Криму на 2-3 дні

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров вважає, що українська держава у відповідь на нову хвилю порушення прав людини в Криму повинна вдатися до відключення електроенергії на 2-3 дні, як запобіжного заходу, і вийти з пропозицією в міжнародні організації про введення ембарго щодо Криму.

Про це Рефат Чубаров заявив у вівторок на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо від уряду в найближчий тиждень в порядку проведення експерименту з захисту прав людини в Криму ввести відключення електроенергії на 2-3 дні і, по-друге, ми закликаємо уряд якнайшвидше вийти з пропозицією в міжнародні інституції, і насамперед, в ООН про введення ембарго щодо Криму", - завив Чубаров.

Як вважає політик, "ембарго є ефективним тоді, коли воно вводиться щодо якоїсь території рішенням ООН і стає обов'язковим для всіх країн".

Рішення про необхідність введення ембарго щодо Криму Чубаров аргументує тим, що "деякі країни уникають виконання резолюції Генеральної асамблеї ООН, згідно з якою держави повинні діяти так, щоб не ставити під сумнів статус Криму як окупованої території".

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада в Криму пройшли обшуки на телеканалі АТR, а також у будинках журналістки ATR Лілі Буджурової і родичів організатора громадянської блокади Криму і гендиректора кримськотатарського каналу Ленура Іслямова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-