В СБУ заспокоїли: Корбана не викрали й не загубили

В СБУ заспокоїли: Корбана не викрали й не загубили

Укрінформ
У Службі безпеки стверджують, що всі питання навколо затримання Геннадія Корбана та його нинішнього місця перебування знаходяться у компетенції Генеральної прокуратури.

Про це розповів журналістам начальник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Справа знаходиться у впровадження Генеральної прокуратури України. Головне слідче управління СБУ не має до цього жодного відношення. І я не знаю ніякої інформації, а навіть якби знав, то згідно статті 222 КПК України ніяких коментарів давати права не маю, бо слідчі Генеральної прокуратури мене на це не уповноважували", - заявив Остафійчук, відповідаючи на запитання щодо місцезнаходження Корбана.

Водночас прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська зазначила, що співробітники СБУ у вівторок лише виконували доручення слідчого ГПУ щодо доставки Корбана з Харкова до місця проведення слідчих дій.

"Щодо Корбана, то можу ще раз сказати, що ніхто його не викрадав. Слідчий ГПУ прийняв процесуальне рішення і доручив Службі безпеки доставити його у місце проведення слідчих дій, що, власне, і було зроблено", - зазначила вона.

За словами Гітлянської, щодо обставин рішення слідчого слід, можливо, звертатися до ГПУ.

"І слідчий, якщо вважатиме це можливим, повідомить деталі", - додала вона.

Крім того, речниця зазначила, що повідомлення про поганий стан здоров'я Корбана не відповідають дійсності, він перебуває "у нормальному фізичному стані" і зараз не у лікарні.

Прес-секретар СБУ наголосила, що раніше також поширювалася неправдива інформація щодо нібито затримання Корбана відбувалося з порушенням законодавства.

"У день, коли ми його затримували вдома, то, якщо пам'ятаєте, було те ж саме - "його викрали, не відрекомендувалися". Але потім ми продемонстрували відео, де було чітко видно, що все було в рамках чинного законодавства і процесуальних дій. Думаю, що зараз відбувається те ж саме. Тому що співробітники СБУ працюють виключно в рамках чинного законодавства, усі слідчі та оперативні дії відбуваються на підставі закону і ми суворо дотримуємося дії закону", - заявила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-