Швайка перебуватиме під арештом ще два місяці

Швайка перебуватиме під арештом ще два місяці

Укрінформ
2 листопада Печерський районний суд Києва продовжив арешт голові Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігору Швайці на два місяці.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Суддя Васильєва задовольнила клопотання прокурора Кузовкіна і продовжила свободівцю дію запобіжного заходу ще на 2 місяці, тобто до 4 січня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Швайці оголошено підозру за статтею "участь у масових заворушеннях, якщо вони спричинили загибель людей" за події під Верховною Радою 31 серпня.

Крім того, проти Швайки відкрили кримінальну справу за подарунок: як стверджує слідство, він отримав Harley-Davidson від колишніх працівників Державної продовольчо-зернової корпорації. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду від 29 липня.

Швайка стверджує, що гроші на мотоцикл Harley-Davidson йому подарував колишній народний депутат, його однопартієць Олександр Мирний, який, до речі, вніс за Швайку заставу.

"Ухвала суду означає, що Олександр Мирний, який вносив заставу за мене у розмірі понад 1 млн. 200 тисяч гривень, ще два місяці не побачить своїх заставних грошей. Водночас, я маю продовжувати телефонувати слідчому кожного разу, коли захочу чихнути абощо", - прокоментував ухвалу судді голова Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Швайка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-