Україна відновлює участь у бойових тактичних групах ЄС

Україна відновлює участь у бойових тактичних групах ЄС

Ексклюзив
Укрінформ
Наступного року Збройні сили України відновлять участь у чергуванні бойових тактичних груп Європейського Союзу.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України – головнокомандувач ЗСУ генерал армії України Віктор Муженко.

«Уже в цьому році ми продовжили підготовку активів Збройних сил України до наступного оперативного чергування у бойовій тактичні групі ЄС «Хелброк» в першій половині 2016 року», - повідомив начальник Генштабу ЗСУ.

Муженко нагадав, що під час оперативного чергування у БТГ ЄС «Хелброк» у першому півріччі минулого року українська сторона була вимушена призупинити участь у ньому роти морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України.

«Це рішення було пов'язане з необхідністю передислокації підрозділів ЗСУ з території АР Крим та частковою втратою їхніх оперативних спроможностей», - пояснив він.

Крім того, наголосив начальник Генштабу, Збройні сили України нарощують внесок у систему європейської колективної безпеки.

«Минулого тижня у Брюсселі під час зустрічі начальників генеральних штабів було завершено підписання Ноти про приєднання України до БТГ ЄС, країн Вишеградської четвірки, чергування якої заплановано також на перше півріччя наступного року», - розповів Муженко.

Він також повідомив про заплановану участь двох офіцерів ЗСУ на посадах у литовському контингенті БТГ ЄС під проводом Великобританії, чергування якої відбудеться у другій половині 2016.

Повний текст інтерв’ю читайте пізніше на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-