Муженко: Військових РФ на сході Україні не поменшало

Муженко: Військових РФ на сході Україні не поменшало

Ексклюзив
Укрінформ
Суттєвих змін чисельності російських угруповань на окупованих територіях України та вздовж її державного кордону не відбулося.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України – головнокомандувач ЗСУ генерал армії України Віктор Муженко.

За його словами, ймовірність ескалації конфлікту залишається великою.

«За оперативною інформацією, російські військові відійшли від лінії розмежування та розташувалися по обидва боки тимчасово неконтрольованої ділянки кордону України та РФ. Вони продовжують навчання бойовиків та ввезення зброї з Росії. Суттєвих змін загальної чисельності російських угруповань на тимчасово окупованих території України та вздовж державного кордону не відбулося», - повідомив начальник Генштабу ЗСУ.

Він відзначив, що ситуація в зоні конфлікту залишається складною. «Бойовики продовжують здійснювати провокації на Донецькому напрямку, особливо вночі, ведуть неприцільний вогонь по позиціях сил АТО зі стрілецької зброї. У свою чергу, наші військові утримуються від вогню у відповідь, хоча внаслідок таких провокацій ми маємо поранених», - зазначив Муженко.

Головнокомандувач Збройних сил України наголосив, що безпекова ситуація, незважаючи на перемир'я, ще дуже далека від миру.

«Ймовірність ескалації конфлікту залишається значною, напруженість на лінії зіткнення зберігається», - заявив начальник Генштабу ЗСУ.

Він наголосив, що українські військові дотримуються перемир'я та у повному обсязі виконують Мінські домовленості.

Повний текст інтерв’ю читайте пізніше на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-