ЦВК заперечує, що в її апеляції до Вищого адмінсуду є бодай слово

ЦВК заперечує, що в її апеляції до Вищого адмінсуду є бодай слово "Павлоград"

Укрінформ
Центрвиборчком подав апеляцію до Вищого адмінсуду України на рішення Київського адміністративного апеляційного суду щодо скасування постанови, де містяться роз'яснення про окремі положення закону про вибори під час встановлення їх результатів.

Про це Українській правді повідомили джерела у ЦВК, коментуючи повідомлення про те, що ЦВК оскаржила рішення апеляційного суду про проведення другого туру виборів у Павлограді. 

Як заявили у ЦВК, "слова "Павлоград" у апеляції немає, одна з політичних партій спеціально "тягне за вуха інформацію".

"Вибори у Павлограді будуть", - підкреслили у ЦВК та наголосили,  що оскаржують лише скасування самої постанови.

Як повідомляв Укрінформ, Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про визнання протиправною та скасування постанови Центральної виборчої комісії № 515 від 27 жовтня.

Відповідно до роз'яснення, яке містилось у постанові, ТВК повинні вирішувати питання щодо призначення-непризначення другого туру голосування, враховуючи відомості про кількість виборців (90 тисяч. - Ред.) станом не на початок виборчого процесу, а на день голосування - відтак у Павлограді для другого туру бракувало 190 осіб. Опоненти заперечували, що виборча система ("аболютної більшості", тобто з другим туром, чи "відносної більшості" - без другого туру) для кожного міста визначається перед початком виборів, а не між голосуваннями).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-