Одеський виборчком: Помилка з 20 тисячами голосів ні на що не вплинула

Одеський виборчком: Помилка з 20 тисячами голосів ні на що не вплинула

Укрінформ
Одеська міська виборча комісія вважає, що розбіжність в кількості виборців у списках на виборах міського голови і депутатів міськради є технічною помилкою, яка на загальний результат виборів не впливає.

Таку позицію оприлюднив голова Одеської міської територіальної виборчої комісії Євген Григор'єв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сталася технічна помилка, що виявлена у протоколі "Про результати виборів до міської ради" по виборчому округу № 47, який складала Приморська районна територіальна виборча комісія. У документі вказано кількість виборців, включених до списку, - 29 тисяч 160. Насправді кількість бюлетенів, виданих на цю дільницю, - 9160 штук. У графі "кількість виборців, внесених до списків" оператором при наборі була набрана зайва "двійка". Якби невідповідність мала місце насправді, спостерігачі й члени комісії, безсумнівно, звернули б увагу на розбіжність більш як у 2,5 рази ", - зазначив Григор'єв.

За його словами, "Одеська міська територіальна виборча комісія на своєму засіданні прийняла уточнений протокол від Приморської ТВК, де технічна помилка виправлена".

Нагадаємо, помилку в протоколах, що зафіксувала значну різницю між кількістю зареєстрованих виборців у протоколах з виборів міської ради і мера Одеси, виявила 30 жовтня керівник аналітичного відділу Одеського облКВУ Анастасія Матвієнко.

«На жаль, ми стали свідками того, що міська комісія настільки поспішала встановити результати і провести першу сесію, що допустила таку помилку, яка ставить під сумнів встановлені результати виборів, - зазначили в КВУ. - Через це зараз, коли уже визнані обраними і мер, і міська рада, і відбулася перша сесія, міська виборча комісія відправляє на уточнення протокол Приморської районної! Це нонсенс. Це яскравий показник того, до чого призводить політично мотивований поспіх. Міській комісії як мінімум треба було дочекатися, поки пройдуть всі судові розгляди, а не мчати стрімголов через два дні після виборів на коронацію!».

У КВУ не прогнозують, якими будуть правові наслідки того, що сталося.

Втім, голова Одеського облКВУ Анатолій Бойко висловив припущення, що "неправильний" протокол, який послужив юридичною базою для проведення першої сесії міськради 7 скликання, може стати правовою підставою для оскарження відповідної постанови Одеського міськвиборчкому про обрання депутатів та мера Одеси".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-