Росія навмисно створює гуманітарні проблеми населенню окупованих територій – США

Росія навмисно створює гуманітарні проблеми населенню окупованих територій – США

Укрінформ
Гуманітарні проблеми, з якими стикається населення на території окупованих частин східної України, спровоковані діями Росії.

Про це під час засідання Постійної ради ОБСЄ повідомив посол США до цієї організації Деніел Байєр, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми постійно чуємо від Росії, що гуманітарні проблеми на контрольованих сепаратистами територіях спричинені українськими обмеженнями. Але це не так. Ці гуманітарні проблеми спричинені понад 18 місяцями інтенсивних боїв – розпочатих та підтримуваних російською агресією – які зруйнували житло, вкрили поля нерозірваними боєприпасами, перерізали лінії електропередач та водопроводи, а також коштували тисяч життів», - сказав Байєр.

За його словами, недопуск гуманітарних організацій на контрольовані проросійськими бойовиками території східної України є спланованою політикою. «Діяльність міжнародних НДО залишається забороненою на території так званої «ЛНР» та зазначає суворих обмежень у так званій «ДНР». Відсутність доступу міжнародних та недержавних гуманітарних організацій не є технічною проблемою – це прорахована політика. Допомогу навмисно не допускають з 21 липня», - наголосив посол США.

Він підкреслив, що масштаб гуманітарної кризи на окупованих територіях страхітливий. «50 тисяч осіб не мають доступу до щомісячних продуктових поставок, включно із харчуванням для дітей та немовлят. 60 тисяч людей потребують медикаментів для лікування хронічних хвороб, зокрема інсуліну. Доступ трьох мільйонів людей до питної води під загрозою. 200 тисяч дітей перебувають у небезпеці через недостатню обізнаність щодо уникнення мін. 30 тисяч осіб потребують нового житла або ремонту старого до настання зими», - підсумував Байєр.

При цьому Росія постійно уникає виконання взятих на себе зобов’язань щодо допомоги постраждалим. «Лише три тижні минуло з часу Нормандського саміту у Парижі, коли президент Путін пообіцяв повний доступ гуманітарної допомоги до нужденних на контрольованих сепаратистами територіях. На жаль, це не єдина сфера, де Росія ще не виконала своїх обіцянок», - наголосив посол США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-