Пайєтт назвав прізвища двох відважних реформаторів у ГПУ

Пайєтт назвав прізвища двох відважних реформаторів у ГПУ

Укрінформ
США підтримують створення незалежної Генеральної прокуратури України і вже обрали собі для цього необхідних партнерів.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час конференції Бізнес-ради США-Україна та Київської школи економіки з реформи правової системи та системи управління у п'ятницю в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"США зобов'язалися підтримувати ефективний офіс ГПУ, якому українці могли б довіряти захист своїх прав. Щоб отримати таку прокуратуру, нам потрібні чесні партнери, які зобов'язалися дотримуватися верховенства права - партнери Давід Сакварелідзе та Віталій Касько. Два відважних реформатори, які працюють над призначення незалежного Генерального інспектора для розслідування і судового переслідування корумпованих осіб у межах Генпрокуратури", - сказав він.

Посол висловив сподівання, що Сакварелідзе і Касько отримають для своєї роботи необхідні ресурси, а також занепокоєння інформацією про сильний тиск на реформаторів усередині ГПУ.

"Ще потрібно зробити багато, щоб гарантувати очолення прокуратури максимально чесними людьми. Людьми, які дослухаються закликів, що так ясно прозвучали на Майдані: досить, досить, досить "бізнес як завжди", досить корупції та імунітету. Український народ твердо вимагає змін зараз. Дуже багато людей пожертвували надто багато, щоб не зробити це", - наголосив Пайєтт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-