Під Кабміном вийшов на мітинг

Під Кабміном вийшов на мітинг "тарифний антимайдан"

Укрінформ
У Києві під будівлею Кабінету Міністрів України розпочалася акція представників громадськості, які виступають проти проведення "тарифного" або будь-якого іншого майдану, оскільки це може нашкодити державі.

Як повідомляє Укрінформ, близько 200 активістів зібралися поблизу місця, де вже другий тиждень поспіль триває безстрокова акція "Тарифний майдан", організована "Радикальною партією" Олега Ляшка. Для уникнення сутичок між "тарифними майданівцями" та "антимайданівцями" спочатку близько 150 бійців Національної гвардії України перекрили вхід до Маріїнського парку, а згодом нацгвардійці перейшли на протилежний бік вулиці Грушевського, розосередилися поруч із наметами біля Кабміну.

"Ми, громадськість, зібралися та вирішили висловити свою позицію проти цього проплаченого майдану Ляшка. Хочемо сказати "ні" новому майдану, який може остаточно знищити нашу країну", - сказала кореспондентові Укрінформу активістка, одна з організаторів акції Олена Горбатова.

За її словами, участь в заході сьогодні беруть усі небайдужі до ситуації в Україні, які сконтактувалися через соціальні мережі та вийшли сюди, щоб публічно висловити своє ставлення до подій та намірів деяких політиків дестабілізувати ситуацію в країні. "Звісно, ми виступаємо не за високі тарифи, ми - за високі зарплати, за європейські підходи, але ми точно проти нового майдану", - підкреслила вона.

Як запевнив кореспондента агентства активіст Роман Сидоренко, організатори заходу попередили органи влади про свої наміри провести цю акцію відповідно до Конституції. "Ми вважаємо, що третій майдан, яким нам погрожують деякі політики, призведе до дестабілізації країни та провокацій. Треба розуміти, що тарифи зростають не тому, що так хочеться уряду, а тому що цього вимагає сьогодення, бо є вимога МВФ, є високий курс долара, інфляція та інші причини", - наголосив Сидоренко.

Акція "антимайданівців" проходить мирно, вони стоять навпроти наметів, тримаючи у руках прапори та плакати.

Нагадаємо, у Києві триває безстрокова акція "Тарифний майдан". Організатор акції протесту - "Радикальна партія" - наполягає на скликанні позачергового засідання Верховної Ради та пропонує затвердити на ньому низку заходів, які дозволять знизити тарифи мінімум утричі.

Під стінами будинку уряду розташувалося наметове містечко, де кожен намет із назвою населеного пункту, звідки приїхали мітингувальники. На території, яку зайняли люди, уже облаштували харчовий та господарські блоки. У наметах гріються за допомогою грубок.

Містечко розростається - до Києва приїжджають усе більше громадян з регіонів, котрі не згодні із встановленими тарифами на ЖКП. Протестувальники запевняють, що не збираються розходитися доти, доки влада не піде на їхні вимоги та радикально не знизить тарифи.

Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-