Штайнмайєра порадували вибори в Україні

Штайнмайєра порадували вибори в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр задоволений тим, що вибори у місцеві органи влади в Україні пройшли без особливих порушень і сподівається на проведення таких на окупованих територіях.

Про це дипломат заявив у вівторок, коментуючи проведені минулої неділі місцеві вибори в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Це добре, що місцеві вибори відбулися в Україні без серйозних інцидентів, незважаючи на складні умови", - сказав Штайнмайєр.

Глава МЗС зазначив, що місія ОБСЄ і бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) засвідчили, що процес голосування й підрахунку голосів пройшли у цілому прозоро й на правовій основі. Окремі порушення, такі як зрив виборів у Маріуполі й Красноармійську, мають бути “компенсовані” тим, щоб провести їх у цих місцях якомога швидше.

"Для подальшої реалізації мінських домовленостей тепер необхідно зробити так, щоб і у районах, сепаратистів, які знаходяться під контролем, у недалекому майбутньому могли відбутися вибори відповідно до прийнятих правил", - підкреслив Штайнмайєр. За його словами, "для цього необхідно прямо зараз погоджувати й запустити у дію закон про вибори на принципах мінських угод".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-