У КВУ вказують на серйозну загрозу для чесного підрахунку

У КВУ вказують на серйозну загрозу для чесного підрахунку

Укрінформ
Видача занадто малої кількості бланків протоколів дільничним виборчим комісіям є серйозною проблемою для визнання місцевих виборів прозорими і законними.

Про це на скликаній прес-конференції заявив голова Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко.

"Ми спостерігаємо масову нестачу копій протоколів підрахунку голосів на виборчих дільницях. Причому керівники ДВК наперед заявляють, що спостерігачі їх не отримають через те, що міськвиборчком передав замало бланків копій протоколів на дільниці. Крім того, голови деяких виборчих комісій заявляють, що спостерігачі отримають копії не всіх протоколів, як передбачено законом, а тільки одну копію якогось протоколу. Але ж невидача протоколу спостерігачеві - це адміністративне правопорушення як мінімум, а як максимум може йти мова про протидію офіційним спостерігачам у реалізації їх законних прав", - зазначив експерт.

При будь-якій спробі невидачі спостерігачам КВУ копій протоколів, наголосив голова облКВУ, "ми будемо викликати наряди міліції і складати протоколи. Я вже не кажу, що для Комітету виборців України масова невидача протоколів буде найвірнішою ознакою підготовки фальсифікацій. Я розумію, що багатьом не подобається, що на кожній дільниці стоїть наш представник і контролює перебіг голосування. Але той, хто спробує не надати КВУ копій протоколів, надасть ведмежу послугу своїм господарям».

За словами Бойка, "якщо у спостерігачів КВУ будуть на руках копії протоколів, то результат виборів буде озвучено вже у вівторок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-