Гройсман - українцям: На цих виборах усе залежить від вас

Гройсман - українцям: На цих виборах усе залежить від вас

Укрінформ
Напередодні місцевих виборів 25 жовтня до громадян України звернувся Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Він закликав співвітчизників до свідомого і відповідального вибору, повідомляє офіційний сайт ВР.

"Ми обиратимемо ту владу, яка протягом наступних років кожного дня має бути поруч з нами. Вона має вирішувати усі наші повсякденні проблеми і забезпечити розвиток наших територіальних громад. Тим, кого ми оберемо 25 жовтня, випаде на долю відповідальна місія - працювати у цих нових умовах. Не десь у Києві, у владних кабінетах центральної влади, а разом з нами у наших громадах. Тому я закликаю до свідомого і відповідального вибору. Закликаю вас віддати свої голоси тим кандидатам, в яких ви відчуваєте здатність і готовність добросовісно працювати в інтересах громад: відроджувати села, розвивати міста, відбудовувати європейську Україну знизу", - наголосив Гройсман.

Він також підкреслив, що в нинішніх умовах децентралізації роль органів місцевого самоврядування буде зростати.

"В умовах децентралізації, яку нам вдалося започаткувати минулого року, роль і можливості органів місцевого самоврядування будуть тільки зростати. Вже нинішнього року завдяки фінансовій децентралізації місцеві бюджети виросли на 40%. Чи не вперше запрацював Фонд регіонального розвитку, який виділив додаткові 3 млрд грн на розвиток областей. Верховна Рада вже схвалила низку законів, які розширюють повноваження органів місцевого самоврядування у сфері містобудівної політики. На черзі передача на місця більш широких повноважень, у тому числі і щодо адміністративних послуг. І це тільки початок", - сказавГолова ВР.

За його словами, найближчим часом мають бути ухвалені зміни до Конституції України у питаннях децентралізації влади.

"Ми нарешті стали на шлях побудови європейської системи врядування у державі, основою якої є сильне місцеве самоврядування. Маємо найближчим часом ухвалити зміни до Конституції у частині саме децентралізації влади, які повністю відповідають Європейській хартії місцевого самоврядування і які зроблять процес формування повноцінного місцевого самоврядування незворотнім", - підкреслив спікер ВР.

Він наголосив, що своїм відповідальним вибором народ формує своє майбутнє - майбутнє сучасної європейської України, яке розпочнеться з нової відповідальної влади у кожній громаді. " Ми довго звикали говорити: «Від нас нічого не залежить». Тепер залежить і залежатиме усе більше і більше. Я вірю в саме таке майбутнє. Слава Україні!", - так завершив своє звернення Голова Верховної Ради України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-