Передумовою реформ в Україні має бути мир – німецькі політики

Передумовою реформ в Україні має бути мир – німецькі політики

Укрінформ
Основою, на якій повинен будуватися майбутній розвиток України, має бути мир і стабільність, без якого країна не зможе реалізувати амбітні економічні реформи.

Така думка була лейтмотивом виступу держсекретарів ключових німецьких міністерств на Українсько-німецькому економічному форумі 23 жовтня у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Федеральний уряд і далі працюватиме, щоб в Україні встановився мир, як умова для реформ, налагодження економічних зв'язків, партнерства, зростання інвестицій», -  сказав політичний директор МЗС ФРН Андреас Міхаеліс.

Представник зовнішньополітичного відомства зазначив, що «йдеться не лише про стабілізацію всередині країни, а й довкола неї, перед Україною стоять виклики історичних масштабів».

За словами дипломата, порушення Гельсинських принципів, які говорять про недопустимість довільної зміни кордонів, призвело до того, що «мир в усій Європі стоїть під питанням - це виклик для нас всіх, у Німеччині, в Європі. Йдеться про майбутнє миру в Європі, захист європейських цінностей і принципів».

Міхаеліс запевнив, що федеральний уряд продовжуватиме допомагати Україні боротися як із зовнішніми, так і внутрішнім викликами, бути солідарним з нею, але у відповідь Україна пообіцяла йти курсом реформ і оновлення суспільства. Він визнав, що за після 6 місяців Україна досягла багато чого.

Вондочас держсекретар Міністерства економіки та енергетики ФРН Уве Бекмайер зазначив, що  в України - «хороші тенденції до стабілізації» і заявив про важливість йти «маленькими кроками» у виконанні реформ і політичних процесів.

Він пообіцяв, що Німеччина супроводжуватиме процеси економічного реформування в Україні, країні, яка має «неймовірний економічний потенціал».

Томас Штеффен, держсекретар німецького Мінфіну, в своєму виступі говорив про необхідність відновлення довіри інвесторів, яка  є «найважливішою валютою». Саме втрата довіри призвела до зниження інвестицій,  вважає він. Політик зазначив, що його відомство допомагатиме у створенні правової основи захисту інвесторів, у реформуванні митниці і інших секторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-