У Генштабі пояснили, як голосуватимуть бійці у зоні АТО

У Генштабі пояснили, як голосуватимуть бійці у зоні АТО

Ексклюзив
Укрінформ
Участь у виборах місцевих та сільських рад, селищних і міських голів у населених пунктах у зоні проведення АТО братимуть лише ті військовослужбовці, які належать до відповідної територіальної громади.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Відповідно до закону України про місцеві вибори, за місцевих депутатів можуть голосувати лише члени відповідних територіальних громад. Тобто, якщо військовослужбовець, який проходить службу в зоні АТО, є членом місцевої громади там, де він несе службу, то він голосує, якщо ж ні - то ні", - пояснив він.

Таким чином, якщо штатне місце дислокації підрозділу, наприклад, у Костянтинівці, то на вибори підуть лише ті військові, місце проживання яких зареєстровано у цьому місті. Якщо ж за місцем реєстрації військовослужбовець є мешканцем іншої громади, то він не братиме участі у голосуванні, зазначив Селезньов.

Щодо військовослужбовців строкової служби, то їх, запевнив речник Генштабу, у зоні АТО немає. Ті ж строковики, які проходять службу за місцем проживання, матимуть 4-годинне звільнення для можливості участі у виборах, додав Селезньов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-