Україна і Росія провели консультації щодо

Україна і Росія провели консультації щодо "закритого" неба

Укрінформ
Українська і російська авіаслужби у п'ятницю в Брюсселі провели технічні консультації з питання припинення польотів.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, який приймає участь в Українсько-німецькому економічному форумі в Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

"На численні прохання російської сторони сьогодні (23 жовтня) у Брюсселі в штаб-квартирі Єврокомісії відбулися технічні консультації між Державною авіаційною службою України і Росавіаслужбою", - поінформував міністр, зазначивши, що вони продовжаться.

При цьому Пивоварський зазначив: "Незважаючи на ті консультації, які сьогодні відбулися, з 25 жовтня набирають чинності повноцінно санкції, які були введені проти російських компаній, які порушують законодавство України і введені президентським указом, а також компаній, проти яких застосувала санкції Укргосавиаслужба у зв'язку з тим, що російська авіаслужба закрила російське небо для українських авіакомпаній".

З 25 жовтня сполучення з російськими містами здійснюватися не буде, констатував міністр.

Кореспонденту Укрінформу Пивоварський заявив, що умовою відновлення взаємних польотів є те, що "російські авіакомпанії повинні припинити порушувати законодавство України, перестати літати в окупований Крим і заплатити ті штрафні санкції, які вже були нараховані". На даний момент це майже 700 млн грн.

Заборона виконання польотів українськими компаніями чиновник вважає "прямим порушенням двосторонньої міжурядової угоди" і каже, що вирішувати це питання, серед іншого, треба буде в СОТ.

Нагадаємо, Державна авіаційна служба України прийняла рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною та РФ з 25 жовтня цього року. Рішення прийнято у зв'язку з ненаданням Федеральним агентством повітряного транспорту РФ відповіді про причини обмеження польотів українських авіакомпаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-